Schusslerzouten


 

 

Dr. W.H. Schüssler (1821-1898) was arts, homeopaat en anatoom-patholoog. Hij ontdekte in zijn werk dat minerale zouten veel verschillende functies in ons lichaam vervullen. En dat bij een tekort aan deze zouten of een verkeerde verhouding ervan in ons lichaam, ziektes kunnen ontstaan. Vanuit zijn ervaringen werd door hem de basis gelegd voor de celzouttherapie, de basis naar natuurlijke gezondheid.

 

 

 

Celzouten, door de lichaamscellen opneembare stoffen, kunnen door jong en oud gebruikt  worden naast elke andere vorm van medicatie, zowel regulier als homeopathisch. Het gaat om zouten (verbinding van 2 of meer minerale stoffen), die wij normaal gesproken via onze voeding voldoende binnen zouden moeten krijgen.
Celzouten zijn breed inzetbaar en kunnen bijdragen aan de genezing van veel klachten. Zo werken ze ontstekingsremmend, ontslakkend, rustgevend, ontkrampend, voedend, stimuleren de stofwisseling en versterken tevens het immuunsysteem.

Celzouttekorten kunnen therapeutisch gericht op één of meerdere tekortkenmerken aangevuld worden, of als algemene aanvulling in de vorm van een multi-supplement of in combinatie van beide. 

Het gebruik als multi-supplement is vooral aan te bevelen voor sporters, zwangeren, onder stress levende personen en personen boven de 45 á 50 jaar.
Celzouten, volgens de klassieke receptuur, zijn verkregen uit natuurlijke organische bronnen (zoals planten en bronwater) en daardoor direct door het lichaam opneembaar. Zij vullen ontstane tekorten aan. Dit draagt bij aan een optimale vitaliteit en herstellend vermogen.

 

 

Met behulp van de biotensor en de Bicom test ik uit aan welke celzout(en) u eventueel een tekort heeft. Nadat we alle tekorten en geschikte supplementen in kaart hebben gebracht (dus niet alleen de celzouten), test ik welke combinatie aan supplementen voor u de beste is. Tijdens de behandelingen, test ik regelmatig of tekorten zijn aangevuld, of supplementen gestopt kunnen worden of dat de dosering wellicht aangepast dient te worden.