Het consult kan in de praktijk of op locatie plaatsvinden, afhankelijk van het soort dier en de behoefte van het dier.  Het eerste consult zal ongeveer 1 tot 1½ uur duren.

 

Met behulp van de Bicom en de biotensor wordt op een pijnloze manier uitgezocht of er bepaalde organen zijn verzwakt, of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen en of er gifstoffen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord. Ook kan er getest worden op voeding, supplementen en/of medicijnen om te zien of deze ondersteunend of juist belastend voor het dier zijn.

 

Aan de hand van de testresultaten wordt vervolgens een behandelplan opgesteld voor het dier. De behandeling is geheel pijnloos. De meeste dieren zijn rustig en ontspannen tijdens de behandeling. Als eigenaar mag u uiteraard aanwezig zijn tijdens de behandeling van het dier. Hierdoor blijft het dier in de meeste gevallen rustig, wat de efficiëntie van het herstelproces verhoogt.

 

Voor bioresonantie geldt dat het aantal behandelingen afhankelijk is van diverse factoren zoals de aard van de klacht (chronisch of acuut), leeftijd, medicijngebruik, etc.