Reiki


Wil jij een moment voor jezelf? Totale ontspanning? Rust in je hoofd en je lijf? En complete aandacht voor jezelf? 

Dan is reiki wellicht het perfecte cadeautje om jezelf te geven!

 

Mikao Usui, afkomstig uit Japan, is de grondlegger van Reiki. Hij noemde het: “Een geheime manier om geluk in het leven te brengen met vele zegeningen. Een wonderbaarlijke remedie voor vele ziekten”.

 

Rei = universeel en ki = levensenergie. Reiki is de energie die alles creëert, binnen en buiten ons. Reiki is een oude, eenvoudige en praktische methode voor diepe ontspanning en het doorgeven van de levensenergie door handen op te leggen. 

 

Reiki werkt op 4 niveaus: het fysieke-, emotionele-, mentale- en spirituele niveau. Reiki vult de levensenergie weer aan, het heft blokkades op, helpt je loslaten wat je niet meer nodig hebt, en helpt je helen. Het voelt als het ware als thuisomen bij jezelf!  


De behandeling

 

Reiki liggend (1,5 uur)
We starten met een kopje thee. Voor en tijdens de behandeling maken we gebruik van verschillende energetische verzorgingsproducten, van Natural Upgrade, waardoor je beter los kunt laten, makkelijker bij jezelf kunt komen/blijven, dieper kunt ontspannen en nadien beter zal aarden!

 

Tijdens de behandeling lig je met kleren aan op een behandeltafel* en leg ik mijn handen zachtjes op de belangrijkste chakrapunten en organen, om zo de reiki energie door te geven.

 

Tijdens de behandeling ervaar je meestal als eerste een diepe ontspanning. Ook kan het zijn dat het op bepaalde plaatsen warm wordt, begint te tintelen of juist koud wordt. Dan weet je dat daar extra energie naartoe stroomt omdat het nodig is.

 

Nadien drinken we nog een glas water en bespreken we kort wat er tijdens de behandeling is gebeurd en welke veranderingen er hebben plaatsgevonden. 

 

 

 * Mocht liggen voor jou om welke reden dan ook niet prettig /mogelijk zijn, 

kan de reiki behandeling ook zittend op een stoel worden gegeven. Een stoel behandeling duurt 0,5 uur tot 1 uur.